2017-05-30

Möja

Under den gångna helgen var det riktig högsommarvärme i södra Sverige, så där hutlöst varmt att alla kläder klibbar mot kroppen. I Norrland var det som vanligt snöstorm. Högsommarvärme passade i alla fall utmärkt eftersom jag och Hanna hade planerat in ett besök i Stockholms skärgård. Istället för att sova i någon buske blev det för en gångs skull en civiliserad tur med övernattning inomhus, på vandrarhemmet på Möja.

Båtresan ut i Skärgården är ett nöje i sig.
Framme vid STFs vandrarhem.

Vandrarhemmet var fint med trevliga värdar, och det är ju inte så att man storknar av kostnaden direkt. Men vi kom inte till skärgården för att sitta inomhus, och gav oss ut på en promenad runt ön, dryga milen. Raststopp blev det hos Wikströms fisk där vi fick potatis och aborre. Självklart blev det också en sup för att fira det fina vädret, närmare bestämt en nubbe. Trevligt ställe!

Promenad genom naturstigen på Möja.
Raststopp på Wikströms fisk, stekt aborre med potatis. 5 av 5 i betyg.

Kvällen avslutades med bad vid en klippa. Vattentemperaturen bidrog till en snabb tillnyktring efter nubben. Bara för att det är högsommarvärme i slutet av maj betyder det inte att vattnet är varmt, fick vi erfara. Vid klippan fanns det för övrigt fina tältytor, så småningom kanske det blir en tur tillbaka med tältet.

Baddags.
Solnedgång.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar