2017-06-26

Sporthotell och Samaria-ravinen

Att åka på chartersemester innebär solstolspressande och gärna frossande i mat och dryck. Överkonsumtion av livets godheter är skönt ibland men kan leda till myror i benen och dåligt samvete för den som är lagd åt det hållet. Det problemet kan man lösa genom att åka till ett 'sporthotell',vilket jag och Hanna nyligen gjorde, till Kreta. Vi har åkt på ett annat sporthotell tidigare och det är ett vinnande koncept.

Första utsikten över poolområdet
All-inclusive-drink vid poolen
Solnedgång

Vi jobbade på bra vid poolbaren och matbuffén. Det blev ett antal fantastiska grekiska sallader. Men vi tränade också, hela 12 pass hann vi med! Det var en skön blanding av löppass, gympass, vattengympa, HIT-pass och den värsta av alla, 'Boot Camp' där vi fick ta igen för att inte ha gjort lumpen.

Morgonjogg genom en olivlund

Ur natursynpunkt var resans höjdpunkt en exkursion i form av en vandring genom Samaria-ravinen. Ravinen sträcker sig från det inre av bergsområdet Samaria mot havet, ca 16km. Vi var inte ensamma, mer än tusen andra turister passerade genom ravinen den dagen. Det hårda besökartrycket syntes väl på stigen där stenarna var blankpolerade, så att de var såphala trots att de var snustorra. Fint var det dock, ståtligare klippor och klarare vatten har jag bara sett i Norge.

Framme vid ingången till Samaria-ravinen  
Maffig utsikt längs med ravinen
Längre ned i ravinen
Shyssta klippor vars omfång var svårt att fånga på bild
Kristallklart vatten
Ut ur ravinen och ut på en strand
Nöjd över en kall öl

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar